Behov av nya skrivbord till kontoret

Arbetsmiljöverket erbjuder ett gediget paket med information om ergonomi på arbetsplatsen. Till exempel berättar de att det finns ett stort samband mellan belastningsskador och arbetsmiljö. Därför ligger det både i ett företags och en privatpersons intresse att verkligen satsa på kontorsmöblerna.

Välj rätt skrivbord

Att välja rätt skrivbord till ditt kontor handlar inte enbart om ergonomi och funktionalitet det handlar även om estetik och utrymme. Olika verksamheter har olika krav och därför är det naturligtvis omöjligt att peka ut ett visst skrivbord som det bästa. Förutom att du behöver ha armarna i rätt vinkel när du arbetar, kan du behöva byta ställning ofta om du jobbar enbart i kontor. Därför är höj- och sänkbara skrivbord allra bäst. Hälsoeffekterna av att kunna stå vid ditt skrivbord är inte obetydliga.

Vem ska använda skrivbordet?

Om du köper in flera skrivbord åt din personal, passa på att efterfråga de anställdas åsikter. Någon kanske har väldigt bra erfarenheter av ett skrivbord man kan stå vid, medan någon annan vet att hen behöver sitta och istället röra på sig på pauserna. Olika personer kan också ha helt olika behov av förvaringsmöjligheter. 

Sälj gamla skrivbord

Det finns en risk när man byter ut sina skrivbord mot nya ergonomiska att det ställs i ett förråd och blir stående där. Sälj de gamla skrivborden till någon eller några som kanske precis har startat upp ett företag och är i behov av skrivbord. Begagnade skrivbord blir så mycket billigare än att köpa nytt. Och som nystartat företag så kanske det inte finns så mycket kapital att köpa sprillans nytt direkt. Sälj dessa billigt och att de hämtas, så slipper ni frakta bort dessa också. Win Win för båda parter.