Dagens moderna teknik

Många av er vet säkert redan vad ett webbinar är men för er som inte vet det kommer jag i det här inlägget kort gå igenom vad det är. Har du studerat på högskola eller universitet har du säkert stött på webbinar tidigare. Kort och gott är det en föreläsning eller seminarium som sänds via webben. Är du intresserad kan du enkelt få hjälp med tekniken.

Hur fungerar det?

Du kan använda dig av diverse mjukvaror som är designade för just(webbinar. Har du anmält dig till ett webbinar kommer du att få en påminnelse skickad till dig med dag och tidpunkt för när det börjar. När du loggat in kommer du att kunna höra föreläsaren och se samma sak på din skärm som visas på skärmen hos föreläsaren. Det är ofta uppsatt som en Powerpoint-presentation. Du kan även använda till exempel Youtube men då behöver du samla in alla e-postadresser manuellt och meddela dem när det startar.

Vad behöver jag?

Allt du behöver är en dator och ett fungerande internet samt att du installerar mjukvaran som föreläsaren använder. Anmäl dig till det webbinarium du är intresserad av så kommer du bli kontaktad om dag och tid när det börjar.