Ordna med fönsterputsningen i bostadsrättsföreningen

Bor du i bostadsrätt är det oftast du själv som ansvarar för att hålla fönsterna rena. Fönster i trapphus och förråd, med mera, ligger dock under föreningens ansvar.

Fast ibland är det svårt att komma åt alla fönster då vissa kanske inte går att öppna, eller sitter för högt upp. Då är det lämpligt att anlita professionella fönsterputsare som kommer åt alla rutor utan problem. Grundlig fönsterputs bör ske minst två gånger om året, och kanske oftare om fastigheten står vid en vältrafikerad väg.

Anlita en professionell fönsterputsare

Hos exempelvis Höga Höjder kan du med fastighet i Uppsala eller Stockholm få hjälp med er fönsterputsning. En riktig expert kan nämligen komma åt alla fönster i byggnaden, med hjälp av rope access. Genom att bostadsrättsföreningen anlitar fönsterputsare ser ni även till att arbetet utförs säkert. Ni kan dessutom garantera er själva om att fönsterna blir rena och skinande, utan ränder.

Lättare underhåll

Ibland kan fönster behöva lite lättare underhåll. Det kan vara att det har hamnat fågelbajs på rutan. Ett fönster som är lättillgängligt kan du då själv putsa vid behov. För att spara på miljön och slippa hantera kemikalier kan du istället följa ett husmors-tips. Gör din egna fönsterputs med ättika, diskmedel och vatten.