För dig som är i behov av naprapat, kiropraktiker eller fysioterapeut

Om du har ont i muskler och leder eller känner dig stel kan det vara bra att söka hjälp för dina besvär. Många gånger går de att åtgärda. Vet du inte om det är en naprapat, kiropraktiker eller fysioterapeut som du behöver boka en tid hos? Läs vidare här nedan!

Skillnaden mellan naprapat, kiropraktor och fysioterapeut

Kiropraktik handlar främst om manuell manipulation av exempelvis leder i kroppen. Det gör en kiropraktor genom hårda tryck som ”knäcker” lederna på plats igen. Ett besök hos kiropraktorn kan vara bra när du har fått nackspärr eller ryggskott.

En naprapat kan också arbeta med manipulation likt en kiropraktor, men använder sig oftast mer av massage och stretch i sin behandling.

Fysioterapeuter arbetar främst med stretch och att ge dig olika övningar som hjälper dig med ditt problemområde. Om du exempelvis har ont eller är stel i en höft. De kan ibland också ge lättare massage.

Behandling hos naprapat är mångsidigt

Faktiskt är det så att du hos en naprapat kan få hjälp med de flesta besvär. Inklusive de som en kiropraktor och fysioterapeut kan hjälpa dig med.

Hos Naprapatlandslaget kan du få hjälp med allt från nackspärr till diskbråck och löparknä, samt annan smärta i muskler och leder.