När behovet av VVS-specialist är stort

Om du någonsin har varit tvungen att anlita en rörmokare för ditt hem, vet du hur utmanande det kan vara. En bra idé kan vara att få råd från konsumentverket innan du anlitar ett VVS-företag.

Reparationer eller utbyte?

VVS-installatörer försöker ofta reparera till exempel en läckande kran, innan de rekommenderar att du byter ut hela enheten. Men du kan då riskerar att få framtida problem om du inte låter byta ut hela enheten.

När det gäller rör och armaturer vill du försäkra dig om att materialen är hållbara och av hög kvalitet. Ska du anlita en rörmokare så bör du fråga vilka typer av material de planerar att använda.

Säkerhet och garanti

Se till att entreprenören ger dig en garanti. Om du dessutom vill ha en totalrenovering eller större reparationer så ska du fråga entreprenören om de erbjuder garanti och vad den omfattar.

Hur gör du med fakturering?

Vissa rörmokare tar betalt per timme, vilket innebär att du kan få betala mer om jobbet tar längre tid än väntat. För att undvika detta kanske du vill anlita en rörmokare, med en fast avgift för jobbet. Du kan dessutom få skattereduktion rutavdrag.